بسته ویدیویی «تابناک» مجموعهای از ویدیوها عمدتاً متکی بر گزارشها و تحلیلها و ویدیوییهایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست دادهاید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر میتوان فرا گرفت.
برای مشاهده هر ویدیو بر روی تیتر هر ویدیو کلیک کنید
کودتای ۲۸ مرداد به روایت تصاویر بریتانیا
ریشه کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ در وقایع ۱۳۳۰ و جریان ملی شدن نفت نهفته است. بریتانیا در جریان مناقشه نفتی با ایران از طریق ثبت تصاویر و همچنین رادیو فارسی بی بی سی روایت خود را از ماجرا میگفتند که طبیعتاً یک پروپاگاندا در راستای منافع بریتانیا بود. اکنون «تابناک» تمامی تصاویر ثبت شده توسط بریتانیاییها را از این حوادث از تنشهای ۱۳۳۰ تا کودتای ۱۳۳۲ را کنار هم چیده و روایتی انگلیسی از کودتایی انگلیسی-آمریکایی را به تصویر کشیده است؛ کودتایی که پس از وقوع آن، انگلیسیها با خوشحالی عنوان میکنند، اکنون جریان نفت دوباره به سمت آنها گشوده شد. این مستند ۴۵ دقیقهای را با زیرنویس فارسی و توضیحات ویژه به صورت اختصاصی در «تابناک» میبینید.
پس از ملی شدن صنعت نفت ایران و اخراج کارکنان انگلیسی از صنایع نفتی ایران توسط محمد مصدق، هیاتی از انگلیس به ایران آمد تا حاکمیت وقت را برای تسلیم و تحمیل انحصار نفتی به بریتانیا تحت فشار بگذارد. رئیس این هیات در زمان ورود به ایران با اشاره به اینکه دولت حاضر به دادن هیچ امتیازی به ایران نیست، دولت ایران را تندرو خواند! این ویدیو را با زیرنویس در «تابناک» می بینید.
نطق مصدق در شورای امنیت سازمان ملل
در جریان ملی شدن صنعت نفت، انگلیس پرونده نفتی ایران را به شورای امنیت سازمان ملل نیز کشاند. در شورای امنیت، محمد مصدق سخنرانی تاریخی کرد که بخش منتشر شده از این سخنرانی را در «تابناک» می بینید.
مبارزه قهرمانی محمدعلی در المپیک
کاسيوس کلي از ايالات متحده با زيگي پيتروکوسکي از لهستان در فينال وزن ششم المپيک رم رقابت خواهد کرد. دو مبارز دستکشهاي خود را به هم ميزنند و مسابقه شروع ميشود. کاسيوس کلي از ايالات متحده با شورت روشن و پيتروکوسکي از لهستان تيره پوشيده است. این مسابقه تاریخی را که منجر به قهرمانی محمد علی در المپیک شد در «تابناک» می بینید.
تصاویری از سرزمین فلسطین در دوران استعمار بریتانیا که بیانگر چگونگی روند مهاجرت و ساخت و ساز یهودیان در این دوره است. این گزارش که متعلق به سیستم پروپگاندای بریتانیاست، سعی دارد نقشی مثبت برای مهاجرت یهودیان اروپایی تصویر نماید و آن را لازمه پیشرفت و ترقی منطقه تحت استعمار خود معرفی کند. هرچه باشد مهاجرت و شهرسازی گسترده اتباع بیگانه در یک خاک حرکتی نیست که بتوان به سادگی توجیه کرد، البته با گذر زمان و روشن شدن هدف اصلی این مهاجرتهای گسترده، نگاه دوباره به این گزارش، خالی از لطف نیست و نشان میدهد که دروغهای رسانهای هرچند در کوتاه مدت بتوانند القای به باطل کنند و در طولانی مدت حقیقت به صورت غیرقابل اجتناب از پشت پرده دروغ بیرون آید.